آنلودر

قیمت: تماس بگیرید

آنلودر کمپرسور اسکرو

همان طور که می دانیم کمپرسور اسکرو از تعداد زیادی قطعات الکتریکی، مکانیکی و الکتریکی-مکانیکی تشکیل شده است که هر کدام از آن ها وظایف مخصوص به خود را دارند. انلودر کمپرسور اسکرو یکی از قطعات الکتریکی-مکانیکی کمپرسور می باشد. چرا که این قطعه ترکیبی از یک شیر مکانیکی و یک شیر برقی است. وظیفه آنلودر، کنترل جریان هوای ورودی است و این کنترل با فشار هوای داخل مخزن رابطه دارد.

وظیفه آنلودر کمپرسور اسکرو چیست؟

همان طور که گفتیم وظیفه اصلی آنلودر کمپرسور هوای فشرده ، تنظیم جریان هوای ورودی به کمپرسور می باشد که این کار را با باز و بسته کردن مسیر ورودی هوا به کمپرسور انجام می دهد تا بتواند فشار هوای داخل مخزن را کنترل کند. در ادامه با نحوه کارکرد آن آشنا می شویم.

علاوه بر وظیفه گفته شده، آنلودر کمپرسور اسکرو وظایف دیگری نیز دارد. یکی دیگر از وظایف آن، تخلیه فشار داخل مخزن در زمان خاموش بودن کمپرسور می باشد. زیرا اگر این تخلیه صورت نگیرد، کمپرسور هنگام راه اندازی مجدد با مشکل مواجه می شود. وظیفه دیگر آنلودر کمپرسور فشار قوی ، جلوگیری از بازگشت روغن به داخل کمپرسور می باشد.

و آخرین وظیفه آنلودر کمپرسور اسکرو ، تخلیه هوای داخل مخزن سپراتور است. این تخلیه، زمانی اتفاق می افتد که سیستم در حالت بدون بار یا آنلود قرار گرفته است و باعث می شود فشار داخل مخزن سپراتور بین 2-3 بار ثابت بماند. این وظیفه آنلودر مزایایی همچون، جلوگیری از فشار بیشتر به الکتروموتور، کاهش مصرف برق و کاهش دمای روغن را به همراه دارد.

نحوه کارکرد آنلودر کمپرسور اسکرو

آنلودر در ابتدای مسیر کارکرد کمپرسور اسکرو قرار دارد تا بتواند به وظیفه خود عمل کند. یعنی مسیر عبور هوای ورودی را کنترل می کند.نحوه کارکرد آنلودر کمپرسور اسکرو بدین صورت است که در ابتدای شروع کار کمپرسور، اجازه ورود هوا به داخل هواساز را می دهد. به این ترتیب هواساز یا ایرند، هوا را به داخل خود مکش می کند تا بتواند عملیات فشرده سازی هوا را آغاز کند. در ادامه هوای فشرده شده در مخزن ذخیره می شود.

این روند تا زمانی که فشار داخل مخزن به مقدار معینی برسد ادامه پیدا می کند. زمانی که فشار هوای داخلی مخزن به میزان تعیین شده رسید، در این هنگام پیامی از پنل کمپرسور به شیربرقی آنلودر ارسال می شود و آنلودر کمپرسور اسکرو به دنبال این پیغام، مسیر هوای ورودی را می بندد تا از ورود هوا به داخل هواساز جلوگیری کند. در این صورت هواساز همچنان مشغول کار است تا فشار برای سیکل حرکت روغن وجود داشته باشد ولی دیگر هوایی وجود ندارد تا فشرده سازی صورت گیرد. در این حالت کمپرسور به اصطلاح در وضعیت آنلود قرار دارد.

اگر مدت زمان قرار گرفتن کمپرسور در حالت آنلود بیشتر از مقدار زمان تنظیم شده باشد موتور خاموش شده و هواساز دیگر به فعالیت خود ادامه نمی دهد. حال اگر این مدت زمان کوتاه باشد یعنی هوای ذخیره شده مخزن مصرف گردد تا فشار هوا به حداقل میزان تنظیم شده برسد در این هنگام، پیامی از پنل کمپرسور به شیر برقی آنلودر ارسال می شود و انلودر کمپرسور اسکرو به دنبال این پیغام، مسیر هوای ورودی را باز می کند تا هواساز بتواند مکش هوا را شروع کند.  در این حالت کمپرسور به اصطلاح در وضعیت لود یا بارگیری قرار گرفته است.

انواع آنلودر کمپرسور

آنلودر کمپرسور را می توان بر اساس نوع عملکرد و مشخصات فنی به شکل های مختلفی طبقه بندی کرد. در ادامه به دسته بندی های معروف آن در بازار اشاره می کنیم.

آنلودرها را می توان در سه نوع چرخشی، رفت و برگشتی و دیافراگمی طراحی نمود. که در میان آن ها، آنلودرهای چرخشی و رفت و برگشتی نسبت به مدل دیافراگمی پر کاربرد تر هستند.

نوع دیگر طبقه بندی آنلودرها به صورت نرمالی باز (normal open) و نرمالی بسته (normal close) می باشد. در آنلودرهای نرمالی باز، همان طور که از نامش مشخص است در هنگام فشرده سازی، مسیر عبوری هوا باز است و پس از رسیدن فشار هوا به میزان مد نظر دریچه بسته می شود. اما در آنلودر های نرمالی بسته، دریچه در حالت عادی بسته می باشد و پس از روشن شدن کمپرسور دریچه باز می شود.

آنلودر کمپرسور اسکرو مدل VMC

نوع دیگر طبقه بندی انلودر کمپرسور اسکرو ، بر اساس شرکت های تولید کننده آنلودر می باشد. بیشترین آنلودر مصرفی در بازار های جهانی متعلق به کشور های ایتالیا، آلمان و چین است. اما در بازار ایران، بیشترین آنلودر مورد استفاده متعلق به شرکت VMC ایتالیا می باشد. این شرکت آنلودرها را بر اساس روش کنترل ورودی در سری های R,RH,RB تولید می کند.

آنلودرهای سری R از نوع رفت و برگشتی (پیستونی) می باشند و نحوه عملکرد آن ها بدین صورت است که یک پیستون به صورت افقی، مسیر ورودی هوا را باز و بسته می کند. آنلودر های سری RH نیز همانند سری R  می باشد با این تفاوت که پیستونی به صورت عمودی مسیر  ورودی هوا را باز و بسته می کند و آنلودرهای سری RB همانند آنلودر چرخشی می باشد بدین صورت که یک تیغه با گردش 90 درجه خود مسیر عبور هوا را باز و بسته می کند. در جدول زیر انواع آنلودر کمپرسور VMC آمده است.

کیت آنلودر کمپرسور

کیت های تعمیراتی آنلودر به راحتی قابل تعویض می باشد و معمولا هر 8000 ساعت کاری می بایست تعویض شوند. آنلودرها Unloader valve به طور پیش فرض بصورت نرمالی بسته می باشد یعنی در هنگام روشن شدن کمپرسور دریچه آنلودر بسته است و پس از روشن شدن کمپرسور با فرمان دادن به شیر برقی روی آنلودر، دریچه باز شده و هوا به داخل ایرند مکش می شود و عملیات فشرده سازی آغاز می گردد و پس از خاموش شدن، دریچه اتوماتیک بسته شده تا از خارج شدن هوای فشرده جلوگیری شود.

انواع کیت آنلودر

همان طور که گفتیم، آنلودرها به دو صورت نرمال باز و نرمال بسته طراحی می شوند.

آنلودرها مجهز به یک چک ولو جهت جلوگیری از برگشت روغن به فیلتر هوا به هنگام خاموش شدن هستند.

آنلودر یک شیر یک طرفه می باشد که با کمک شیر برقی نصب شده بر روی آن، عملیات باز و بسته را انجام می دهد. کیت های تعمیراتی آنلودر پس از 8000 ساعت کاری بایستی تعویض شوند.

در مطالب بالا اهمیت وظایف آنلودر و درست عمل کردن آن مورد بررسی قرار گرفت به همین علت در صورت عدم تعویض کیت های آنلودر در مدت زمان گفته شده باعث می شود آنلودر به مرور به کمپرسور آسیب وارد کند. این آسیب ها خسارت و هزینه های زیادی به دنبال دارد. همچنین آنلودرها در طول زمان، به خاطر باز و بسته شدن دریچه و همچنین دما و فشار کاری بالا، معمولا خاصیت اولیه خود را از دست می دهند. به همین علت کیت آن ها باید پس از زمان گفته شده باید تعویض شوند.

کیت تعمیراتی آنلودر بسته به نوع آن شامل قطعاتی همچون اورینگ، پکینگ و فنر می باشد و تعویض آن نیاز به تخصص دارد. بنابراین پیشنهاد می شود هنگام تعویض کیت آنلودر از یک فرد متخصص در این زمینه استفاده کنید.

کیت آنلودر کمپرسور شامل دو بخش اصلی، کیت K1 و کیت K2 می باشد. قسمت کیت K1 شامل قطعات اصلی آنلودر همچون پیستون، فنر، اورینگها و سیلندر می باشد. این کیت زیر مجموعه ای به نام Kit Ret داردکه در بعضی از موارد در صورت نیاز همراه با کیت K1 تعویض می شود.

قسمت کیت K2 شامل قطعات تعویضی سوپاپ های بلوکه آلومینیومی زیر شیر برقی آنلودر می باشد. بهتر است در زمان تعویض، هر دو کیت K1,K2 تعویض شوند.

اطلاعاتی موجود نیست

نظری ثبت نشده است

نظری بنویسید

امتیاز شما : انتخاب کنید